HC 20 Ton Velika Tonaža Žica Uže Električni Hoist

HC 20 Ton Velika Tonaža Žica Uže Električni Hoist

Upotreba i održavanje električne vučnice 1. Električni obujm koji je novoinstaliran ili instaliran nakon rastaviti i inspekciju prvo treba testirati nekoliko puta u praznom automobilu. ali prije nego što instalacija bude dovršena, ne pokušavajte uključiti napajanje. 2. Prije normalne upotrebe, izvrši...
Chat Sada

Detalji o proizvodu

Upotreba i održavanje električnog vučnja

1. Električni podiže koji je novoinstaliran ili instaliran nakon rastaviti i inspekcije prvo treba testirati nekoliko puta u praznom automobilu. Ali

Prije nego što se instalacija dovrši, ne pokušavajte uključiti napajanje.

2. Prije normalne upotrebe, održite statički test tereta s ocijenjenim teretom od 125%, podižući oko 100 mm od zemlje, te 10 minuta da provjerite je li to normalno.

3. Test dinamičkog tereta temelji se na ocijenjenom težini tereta, ponovljenom podizanju i pokretu testova lijevog i desnog, nakon testa

Provjerite jesu li mehanički prijenosni dio, električni dio i dio veze normalni i pouzdani.

4. U upotrebi je apsolutno zabranjeno koristiti ga u okruženju koje nije dozvoljeno, a kada premašuje ocijenjeno opterećenje i ocijenjen broj zatvaranja na sat (120 puta).

5. Tokom instalacije, punjanja i održavanja, morate strogo provjeriti je li limit uređaj fleksibilan i pouzdan. Kada se kuka podigne na gornji limitni položaj, udaljenost između školjke kuke i ljuske buba mora biti veća od 50mm (10t, 16t)

20t mora biti veći od 120mm). Kada se kuka spusti na donji limitni položaj, treba osigurati sigurnosni krug čeličnog žica užeta na bubnju, a efektivni sigurnosni krug mora biti više od 2 kruga.

6. Nije dozvoljeno istovremeno pritisnuti dva dugmeta za vrata svjetiljka koje čine da se električna obujam kreće u suprotnim smjerovima.

7. Nakon završenog rada mora se otvoriti glavni prekidač napajanja kako bi se isključilo napajanje.

8. Električnim podiskom treba upravljati posvećena osoba, a operater bi trebao u potpunosti shvatiti propise o sigurnom operisanju, a strogo je zabranjeno vući naginjeni kran.

9. U upotrebi, električnu vuču mora redovito pregledati specijalizirano osoblje, a mjere treba poduzeti na vrijeme kada se nađe rasjed, te pažljivo zabilježiti.

10. Pri podešavanju kočione klizajuće količine električnog podizanja osigurajte da količina klizanja kočnice S≤ ispod ocijenjenog tereta

V/100 (V je udaljenost stabilnog podizanja u roku od minute pod teretom).

11. Otpadni standard žice: Inspekcijski i otpadni standard žice konopca provodi se prema CB/T5972-1986 "Praktični kod za inspekciju i otpatak žice užeta za dizanje mašina".

12. Prilikom upotrebe električnog dizanja mora se čuvati dovoljno ulja za podmazivanje i ulje za podmazivanje mora biti čisto i oslobođeno nečistoća i prljavštine.

13. Pri uljanju čeličnog užeta treba koristiti tvrdu četkicu ili mali drveni komad. Strogo je zabranjeno direktno nauljiti radni žica konopac ručno.

14. Kada električna diže ne radi, nije dozvoljeno vješanje teških predmeta u zrak kako bi se spriječila trajna deformacija dijelova.

15. Tokom upotrebe, ako se nađe greška, glavno napajanje treba odmah prekinuti.

16. Posebnu pažnju treba obratiti na nošenje dijelova tijekom upotrebe.

17,10-20 tona podići se može automatski isključiti nakon dugog neprekidnog pogona. Ovo pripada funkciji pregruvanja motora. Može se spustiti u ovom trenutku. Nakon nekog vremena motor može nastaviti raditi nakon što se ohladi.

4

10


Hot Tags: hc 20 tona velika tonaža žica konopac električni hoist, Kina, tvornica, proizvođači, dobavljači, napravio u Kini

Upit

You Might Also Like