20ton Single Girder Box Tip Gantry Crane

20ton Single Girder Box Tip Gantry Crane

Portalni kran tipa 20ton single girder je tip dizalice izgrađen na vrhu portala, koji je struktura koja se koristi za prelamanje objekta ili radnog prostora. Termini portalni kran i nadzemni kran (ili mostna dizalica) se često koriste naizmjenično, jer oba tipa dizalice zauzimaju svoje radno opterećenje. Uobicajeno...
Chat Sada

Detalji o proizvodu

4545

Portalni kran tipa 20ton single girder je tip dizalice izgrađen na vrhu portala, koji je struktura koja se koristi za prelamanje objekta ili radnog prostora.

Termini portalni kran i nadzemni kran (ili mostna dizalica) se često koriste naizmjenično, jer oba tipa dizalice zauzimaju svoje radno opterećenje. Uobičajena razlika između njih je to što sa portalnim kranovima, cijela konstrukcija (uključujući i portale) obično se kotrlja (često na tračnicama).

Nasuprot tome, potporna konstrukcija nadzemnog krana je fiksirana na mjestu, često u obliku zidova ili stropa zgrade, na koju je pričvršćena pokretna dizalica koja se kreće iznad glave duž tračnice ili grede (koja se sama može pomaknuti).

Dodatno zbunjujuće pitanje je da portalni kranovi mogu imati ugrađenu pokretnu dizalicu koja se montira na gredu, kao i cijelu konstrukciju koja se kotrlja, a neki kranovi su obešeni na samostojeći portal.

image

Hot Tags: 20ton single girder box tipa portalni kran, Kina, tvornica, proizvođači, dobavljači, izrađeni u Kini

Upit

You Might Also Like